Bagelstein på

Vesterbro

Bagelstein

Bagelstein er franske bagels, kager og salater af bedste kvalitet. Vi laver selv vores brød i egne bagerier, blander selv dressingerne og bager selv de (uden at overdrive) helt formidable kager og cookies. Hos Bagelstein tager vi alt det bedste fra den franske madkultur – cremen af cremen – og forener det med dansk venlighed. Vi insisterer på, at hurtigt mad sagtens kan være frisk, lækkert, delikat og ren forkælelse i hver enkel bid. Den eneste varme luft vi sælger, er simpelthen hullet i midten.

I begyndelsen var hullet

Bagelstein er skabt i 2011 af to franskmænd, der (som de eneste to i det brød-elskende land) insisterede på, at bagels er vigtigere end den franske baguette.

De to grundlæggere mødtes om en fuldent foragt for store fastfood-kæder med dårlig mad, og byggede hurtigt Frankrigs største bagel-kæder på ren vilje, madlidenskab og dyb kærlighed for huller i brød.

Før de kunne slå det første brød op, satte de sig for at finde opskriften på den perfekte bagel. Ingen bagere i Frankrig kunne ramme den kvalitet, de var ude efter, og derfor tog Thierry til New York – bagelbyen over dem alle – i håbet om at kunne få adgang til de hellige haller, bagelbutikkernes små bagerier.

Thierry tog på tur rundt til forskellige bagelshops, og på sit bedste engelsk forklarede han sit forehavende: ”Jeg ønsker at lave den bedste bagel i Frankrig – et land næsten 6.000 km fra New York, så vi bliver aldrig konkurrenter – vil du lære mig, hvordan man laver den bedste bagel?”

Hver og én svarede på et klar og formfuldendt amerikansk: ”Get the fuck out of here”, og Thierry måtte erkende at ’Southern Hospitality’ ikke er nået hele vejen til The Rotten Apple. Og dog. For inden han tog hjem, bankede han på bagdøren til en sidste bagelshop, og her havde bageren et andet svar: ”I’ve been cooking bagels all of my life – bagels are my life, and I can’t live with the thought of you serving bad bagels to anyone, so step inside and let me teach you”. Thierry hjembragte opskriften på den perfekte bagel, og efter at have givet den sit helt eget touch, var fundamentet for Bagelstein på plads.

I dag findes der over 150 Bagelsteins i Frankrig, Østrig, Schweiz og Tyskland, og for første gang i verdenshistorien nu også i Danmark.

Bagelstein bagels

Det skandinaviske eventyr begynder

Anders Olesen er master-franchisee for Bagelstein i Danmark og Sverige, og har netop åbnet Skandinaviens første Bagelstein på Vesterbrogade 31 i København. Anders har længe haft et lunt øje til den franske kæde, og ikke meget ulig Thierry’s tur til New York, rejste Anders til Paris og bankede på døren til bageriet, hvor der heldigvis blev åbnet med et stort ’Bienvenue!’. Anders blev inviteret indenfor i Bagelstein-familien på baggrund af sin ildhu og gensidige kærlighed for huller i brødet, og efter et utal af bagels, fintuninger og optimeringer er Bagelstein nu klar til at blive en del af den skandinaviske madkultur.

Vil du være en del af Bagelstein-eventyret, så klik her.